Zoološki vrt nakon što je uspavao 15-godišnju žirafu: “Teška srca, ali morali smo”

ZOOLOŠKI vrt objavio je priopćenje nakon što je morao uspavati 15-godišnju žirafu. Na Silvestrovo (31. prosinca) zoološki vrt u Dallasu bio je prisiljen donijeti srceparajuću odluku da usmrti jednu od svojih voljenih žirafa, Ferrell, koja je imala samo 15 godina.

Prema Zakladi za očuvanje žirafa, i mužjaci i ženke žirafe mogu doživjeti oko 25 godina u divljini, a čak i duže u zoološkim vrtovima. Unatoč tome što je Ferrell imala samo 15 godina, zoološki vrt u Dallasu objavio je na svojoj Facebook stranici da je Ferrell uginula.

Zoološki vrt objasnio je da je žirafa 29. prosinca neočekivano pala u staji i zadobila tešku ozljedu čeljusti. “Naši timovi za brigu o životinjama i veterinari brzo su procijenili njezino stanje i utvrdili da ozljeda zahtijeva kirurški zahvat”, opisali su.

Operacija nije uspjela

No, tijekom zahvata tim je otkrio da je žirafa iščašila čeljust tako da je operacija nije mogla popraviti. Iščašenja čeljusti, čak i kod manjih životinja, teško je liječiti, ali veličina i anatomija žirafe sprječavaju bilo kakav normalan oporavak.

“S obzirom na ovu prognozu i utjecaj na kvalitetu Ferrellinog života, tim je donio nevjerojatno tešku odluku o humanoj eutanaziji Ferrell u nedjelju, 31. prosinca”, otkrili su iz ZOO-a i dodali da su njihovom timu srca slomljena zbog iznenadnog gubitka Ferrell.

Počivaj u miru, Ferrell.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *