Udruga iz Velike Gorice traži pomoć: Želimo za životinje sagraditi nešto jedinstveno

UDRUGA LePas pokrenula je kampanju skupljanja sredstava za nešto jedinstveno u našoj zemlji. Radilo bi se azilu koji bi imaju svoj hospicij za starije pse, što nitko drugi nema. Za sada su prikupili gotovo od 8500 eura.

“Na raspolaganju imamo otprilike sedam tisuća kvadratnih metara otvorenog prostora samo za njih, za napuštene, ničije, ozlijeđene, bolesne, neželjene. Za pse i mace kojima treba sigurno utočište. Planiramo im osigurati predivan smještaj gdje će dobiti svu skrb: imat ćemo dio za kujice s tek rođenim psima, kao i hospicij za starije pse”, pojasnili su.

Ideja je da u jednom dijelu zemljišta naprave kuću u kojoj bi bili voditelji udruge kako psi nikad ne bi bili sami, što će financirati od kredita. Dio svojih sredstava planiraju uložili u azil, ali nemaju dovoljno, pa su pokrenuli kampanju.

“Cijeli projekt smo već izradili i odobren je od nadležnih institucija. Na nama je sad da prikupimo potrebne financije i izgradimo njihov i naš raj na zemlji. Baš se tu nadamo pomoći svih vas jer jedna vaša donacija sve njih, nekad ničije, napuštene i nesretne vodi korak bliže samo njihovom sigurnom i toplom utočištu”, poručili su.

Udruga LePas počela je s radom 2020. godine u Velikoj Gorici, a od tad do danas je kroz njihov dom već prošlo preko 500 pasa i mačaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *