Ovo su najprivrženije pasmine pasa, svaki trenutak žele provesti uz svoje vlasnike

IAKO je svaki pas odan i privržen svom vlasniku, određene pasmine pasa posebno su poznate po ovim karakteristikama. Ako tražite psa koji će svaki mogući trenutak provesti uz vas, koji će biti poput vaše sjene, portal WagWalking izdvojio je 11 pasmina koje bi vam se mogle svidjeti. U nastavku donosimo popis najprivrženijih pasmina koje svoje vlasnike prate u stopu.

Mađarska vižla

Mađarske vižle izuzetno su vezane za svoje vlasnike. Ova energična pasmina, uzgojena za lov, idealna je za aktivne ljude koji uživaju u vanjskim aktivnostima. Njihova odanost i želja za društvom čine ih savršenim suputnicima u svakodnevnim avanturama.

Labrador

Labradori su sinonim za ljubav i privrženost. Unatoč svojoj veličini, labradori obožavaju provoditi vrijeme u krilima svojih vlasnika, tražeći pažnju i ljubav. Njihova sposobnost da osjete i reagiraju na ljudske emocije čini ih izvrsnim izborom za terapijske pse.

Graničarski škotski ovčar

Graničarski škotski ovčari poznati su po svojoj neumornoj energiji, a uz to su iznimno vezani za svoje vlasnike. Jako su inteligentni i vole udovoljavati svojim vlasnicima, zbog čega ih prate poput sjene.

Maltezer

Maltezeri su kroz povijest uzgajani isključivo kao kućni ljubimci, pa je njihova potreba za ljudskim društvom duboko ukorijenjena. Njihova minijaturna veličina omogućava im da budu savršeni pratitelji u svim situacijama, bilo kod kuće ili na putovanjima.

Zlatni retriver

Zlatni retriveri su poznati po svojoj blagoj i nježnoj naravi. Njihova privrženost vlasnicima čini ih idealnim obiteljskim psima. Njihova sposobnost prilagodbe i odanost čine ih nezamjenjivim dijelom svake obitelji.

Njemački ovčar

Njemački ovčari jedni su od najboljih pasa čuvara, a ta karakteristika proizlazi iz činjenice da su iznimno odani svojim vlasnicima. Ovi psi prate svoje vlasnike u stopu kako bi ih mogli čuvati u svakom trenutku.

Mops

Mopsovi su poznati po svojim simpatičnim licima i veseloj naravi. Izuzetno su vezani za svoje vlasnike i radije će provesti vrijeme uz njih, nego se igrati s drugim psima. Njihova potreba za društvom čini ih idealnim kućnim ljubimcima za one koji traže neprekidnu ljubav i pažnju.

Šetlandski ovčar

Ova pasmina, poznata po svojoj ulozi u čuvanju stoke na Shetlandskim otocima, iznimno je privržena svojim obiteljima. Njihova energija i želja za zaštitom često se manifestiraju kroz igru i pažnju, čineći ih izvrsnim kućnim ljubimcima za aktivne obitelji.

Talijanski hrt

Talijanski hrtovi još su jedna pasmina poznata po iznimnoj odanosti i privrženosti svojim vlasnicima. Njihova plašljiva narav i potreba za stalnim društvom čine ih idealnim pratiteljima za osobe koje žele psa koji će biti uz njih u svakom trenutku.

Doberman

Dobermani su odani i zaštitnički nastrojeni. Njihova privrženost često se odražava kroz stalno praćenje vlasnika, pružajući sigurnost i društvo u svakom trenutku. Isto tako, dobermani više vole provoditi vrijeme u kući uz svoje vlasnike, nego u dvorištu.

Australski ovčar

Australski ovčari su izuzetno energični i vjerni. Za svoje su vlasnike vezani poput priljepka, što ih čini idealnim psima za obitelji koje traže aktivnog i odanog psa. No, imajte na umu da su jako aktivni i trebaju puno tjelovježbe i mentalne stimulacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *